Снимка: Булфото, архив Община Баните също обяви бедствено положение заради пораженията

...
Снимка: Булфото, архив Община Баните също обяви бедствено положение заради пораженията
Коментари Харесай

Община Баните също обяви бедствено положение

Снимка: Булфото, архив 

Община Баните също разгласи бедствено състояние поради провалите от ураганния вятър. Това заяви заместител регионалният шеф Адриян Петров, представен от Българска телеграфна агенция.

Вятърът в Смолян последователно утихва, а екипи на пожарната и спешни групи не престават работа по премахване на падащите дървета и провалите от разразилата се стихия.

Сред засегнатите покриви от ураганния вятър са покривните структури на болничното заведение, Филиала на ПУ " Паисий Хилендарски ", детска градина и административни здания в града. Общо 72 обитаеми места в региона са били с прекратено електричество за повече от 8 часа през днешния ден съгласно информация от Областната администрация. Пожарните екипи са работили по над 50 повиквания за премахване на паднали дървета по пътища и улици.

Без електричество са по-голямата част от селищата в Община Баните заради прекратени електропроводи и прекършени стълбове. Бурята е отнесла покрива на физкултурния салон на учебното заведение в с. Давидково, както и покривната структура на пречиствателната станция за питейна вода в с. Стърница. Затворени са пътища на територията на Община Баните. Пътят за с. Турян, община Смолян остава затворен.

Достъпът до селото ще бъде през с. Кошница с високопроходими коли при незабавни обстановки. Общински екипи пътуват към селата, с които няма телефонна връзка заради изключени кафези на мобилните оператори. Паднало дърво е блъснало каравана в Пампорово, осведомят от Областната администрация в Смолян.

Екипи на електроразпределителното сдружение ще продължат работа и през нощта, с цел да се възвръща електрозахранването на засегнатите от бурята селища, написа novini.bg.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР